Povestea lui Darius

Bună mămicilor minunate.

Numele meu este Ana și sunt o mamă norocoasă că am un băiețel în vârstă de 4 ani și 2 luni pe nume Darius. Pentru început aş vrea să vă spun că am ales să împărtășesc povestea noastră cu voi și m-aş bucura să vă fim de ajutor cu câteva sfaturi.

Povestea noastră începe cam aşa: pe la vârsta de 6 luni am observat că Darius nu ne răspundea la nume, era absent în ceea ce ne privește, dar țin să vă menționez că am făcut marea greșeala de a crede că dacă îi aprind bebelușului televizorul și îl țin toată ziua aprins el va învața să vorbească. Dar din păcate, a fost o mare greșeală pe care am continuat-o până la vârsta de 2 ani și un pic. De micuț Darius își flutura mânuțele iar eu credeam că o face că se bucură de anumite lucruri, nu credeam că de fapt era să fie altceva. Am tot insistat la pediatrul lui, și țin să menționez că noi locuim în germania, iar el mi-a tot repetat până la vârsta de 3 ani și 7 luni că nu are nimica, până în momentul când, de la grădiniţă mi-a spus că el sigur are ceva și să continuăm investițiile.

Să revenim la vârsta lui până la 2 anișori a tot continuat să nu fie prezent se uita aproape mai tot timpul la desene iar de atunci am început să înțeleg că nu mai are rost să caut mii și mii de scuze și să accept că de fapt are o problemă. Nu am avut puterea de a accepta, a durat foarte mult timp până în momentul când, într-o zi, stăteam în pat și mă uitam pe telefon la asociații din România și de acolo a început frumoasa noastră poveste și de acolo viaţa noastră s-a schimbat în mult mai bine.

 Am dat de domnul psiholog M. Z. și am avut un moment de blocaj, dar după câteva minute i-am spus mamei mele că o să urmeze să plec în România și să încep să fac ceva pentru Darius și că el sigur se va face bine. Ulterior mama mea a rămas surprinsă, dar i-am arătat despre ce este vorba. Am luat legătura cu dânsul, apoi cu doamna psiholog A. M. care la evaluat pe Darius și aşa am ajuns în România cu Darius la Clinica coordonată de  psihologul M. Z.

Ce a urmat mai departe a fost un şoc și pentru mine și pentru toți membrii familiei pentru că o să spuneți că exagerez, că orice părinte își vede copilul bine și etc. Dar mămicilor vă spun sincer copilul meu după 3 luni de terapie a evoluat într-un mod în care nu mă așteptam vreodată și credeți-mă Dumnezeu lucrează prin acestă echipă care face minuni sau cel puțin pentru mine personal a făcut și face în continuare.

Băiețelul meu în prezent are vârsta de 4 ani şi 2 luni și vorbeşte aproape perfect, face aproape singur tot pe partea de autoservire, este conștient de tot ce se întâmplă în jurul lui, se bagă în seamă cu copiii, se joacă cu ei în parcuri, este mai mult de cât aş fi crezut vreodată copilul meu acuma 4 luni era absent era mai tot timpul în lumea lui, vorbea neclar și de multe ori fără sens. Am scris poveste noastră pentru a vă arăta că există această Clinică şi această echipă frumoasă a domnului psiholog M. Z. la care nu există nu se poate face bine copilul nu aveți ce să mai faceţi în privința lui și aşa mai departe. Acești oameni te susțin din orice punct de vedere și fac minuni asupra copiilor noştrii speciali. Dar cel mai important este să credeți în copilul vostru să acceptați adevărul și să îl ajutați.

Sfatul meu pentru voi mămicilor care locuiți în altă ţară este să faceți ceva în privința copiilor și să nu ascultați să așteptați ani de zile să se facă ceva în privința copilului aşa cum am făcut și eu din cauza sistemului din Germania iar ulterior am regretat foarte mult pentru că puteam să fac ceva pentru el cu mult timp în urmă, dar totuși Dumnezeu mi-a arătat că niciodată nu este prea târziu.

Vă îmbrățișez cu drag și mulțumesc tuturor oamenilor din această echipă.

Verified by ExactMetrics