Conferință Ploiești 2023

Schimbare de paradigmă în autism.

Autismul - cauză sau efect al altor tulburări?

“Importanta integrarii copilului cu autism în învățământul de masa. Rolul profesorului de sprijin.”

Asociația pentru Sănătate Mintală a Copilului

Conferință Ploiești 2023

Cu dragoste și dedicare, te invităm cu entuziasm la Conferința “Schimbare de Paradigmă în Autism”. Este un eveniment deosebit, organizat de Asociația pentru Sănătate Mintală a Copilului și Asociația Curcubeul Autismului Prahova, în colaborare cu partenerii noștri de încredere: D.G.A.S.P.C Prahova, I.S.J. Prahova și Consiliul Județean Prahova.

Tema centrală a conferinței este „Autismul: Cauză sau Efect al Altora Tulburări?” și ne propunem să deschidem o discuție amplă și importantă despre Integrarea copiilor cu autism în învățământul de masă și despre rolul crucial al profesorilor de sprijin în acest proces.

Într-o societate în continuă schimbare, este esențial să ne reevaluăm perspectivele și să înțelegem mai bine autismul și modul în care acesta poate influența viața copiilor noștri. Conferința noastră oferă un cadru propice pentru a explora aceste întrebări și pentru a căuta răspunsuri împreună.

Data:

02 noiembrie 2023

Ora:

13:00 - 18:00

Locatie:

Sala Europa - Palatul Administrativ, Bulevardul Republicii 2, Ploiești

Înscriere

Participare liberă fără taxă, în limita a 300 de locuri

Înregistrați-vă din timp!

Te invităm să te alături discuțiilor și dezbaterilor din cadrul conferinței, să împărtășești experiențe și să înveți mai mult despre această tulburare complexă. Mai mult decât atât, poți să fii parte a schimbării, contribuind la crearea unei societăți mai incluzive și mai înțelegătoare pentru copiii noștri.

Nu rata această oportunitate unică de a face o diferență reală în viața copiilor cu autism și în societatea în ansamblu. Îți deschidem cu brațele deschise porțile conferinței noastre, unde vei găsi inspirație, cunoaștere și posibilitatea de a face schimbări pozitive.

Informații

0722 354 179

Informații

0725 020 847

Întrebări și Răspunsuri Despre Autism

Răspunsuri la aceste întrebări, dar și la multe altele, veți afla de la specialiști în domeniul recuperării copiilor cu autism, având peste 20 de ani de experiență clinică. Ei sunt aici pentru a vă oferi îndrumare și sprijin în gestionarea și tratamentul autismului.

Prezentare Medici Conferinta Ploiesti

Dr. Crintea Andreea

Biochimist medical specialist Bacteriologie medicala, biochimist medical specialist Biochimie medicala, Lector Univ. Universitatea Iuliu Hatieganu din Cluj Napoca, România – Paraziti intestiali si importanta diagnosticarii; Cum pot fi diagnosticati? Descrierea si prezentarea celor mai periculosi paraziti, cei care pot da diverse patologii, in special comportamente specifice autismului – 16.30-17.00

Nutritionist Brumar Cristina

Importanta nutritiei in cazul copiilor „diagnosticati”cu dereglari de spectru autist; Ce ii poate ajuta?16.00-16.30

Sunt Cristina Brumar nutriționist-dietetician autorizat, absolventă a UMF „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca.

Lucrez atât cu adulți, cât și cu copii pe partea de management al supraponderii și obezității, boli metabolice și diverse alte patologii unde se poate interveni nutrițional. Mă preocupă în mod special partea de nutriție pediatrică în alergiii, intoleranțe și afecțiuni digestive, domeniu în care m-am specializat în ultimii ani.

Consider că educația nutrițională este extrem de important să fie făcută din copilărie, deoarece alimentația este o componentă importantă a unui stil de viață sănătos. Printr-un stil de viață sănătos se pot preveni, ameliora sau trata diverse afecțiuni medicale.

Am participat la activități de educație nutrițională pentru copiii de grădiniță, scoală primară în programul „Școala altfel” și pentru elevii de liceu în cadrul programului Erasmus +.

Dr. Feldrihan Vasile

Importanta unei abordari  diferentiate in dereglarile de spectru autist, Factorii toxici și infecțioși implicați în imunopatogeneza autismului

Ma numesc Vasile Feldrihan si sunt absolvent al Facultatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca (2006), cu dubla specialitate medicala, respectiv Imunologie si Alergologie si Medicina de Laborator

Deasemnea am obtinut titlul de  Doctor in Medicina in anul 2014 prin cercetarea bolilor autoimmune in Freiburg, Germania

Dintotdeauna telul meu profesional a  fost sa-mi depaseesc mereu limitele prin studiu autodidactic si incercand mereu sa gasesc raspuns la diverse intrebari din domeniul medical.

Inca din primii ani de medicina, cand am ajuns sa studiez semnele si simptomele diverselor afectiuni cornice am considerat ca, medicina clasica prezinata anumite lacune in identificarea cauzelor care determina producerea diverselor boli, fapt care determina o oarecare prioritate in alegerea tratamntului medical menita sa se axeze doar pe simptome. Acest gol lasat in urma de medicina clasica m-a determinat sa studiez ani la rand motivul (CAUZA) pentru care apar bolile degenerative.

Astfel, am ajuns sa aprofundez din ce in ce mai bine medicina Naturopata, Homeopata, BioFizica medicala si alte metode alternative care m-au ajutat sa identific in majoritatea afectiunilor cauzele principale care produc simptomele specifice unei anumite boli si care, totodata au avut un impact imens in vindecarea organismului prin inlaturarea acelor stimuli nocivi sau deficite nutritionale care genereaza sau intretin diverse disfunctii la nivel organic sau sistemic.

Actualmente, profesez Medicina de Laborator precum si  medicina Naturopata unde am ocazia sa tratez un spectru larg de afectiuni medicale: alergii, boli auto-imune,tulburari neuro-cognitive (autism, Alzheimer …),  tulburari gastro-intestinale sau tulburari psiho-emotionale (depresii, anxietate, insomnia…)

Verified by ExactMetrics