02 noiembrie 2023
13:00 - 18:00
Sala Europa - Palatul Administrativ, Bulevardul Republicii 2, Ploiești
Participare liberă fără taxă, în limita a 300 de locuri
Din ce se știe până în prezent autismul este evaluat doar prin observarea comportamentelor exterioare, fără nici un fel de tip de analiză medicală care să confirme diagnosticul respectiv.
În primul rând trebuie să înţelegem care sunt mecanismele ce stau la baza învăţării pt un copil, și anume:
Toate mecanismele învăţării se bazează pe mecanismele psihosociale:
Folosind tehnica „autopsiei psihologice” mergem înapoi şi încercăm să facem o analiză cu privire la elementele care sunt afectate la copilul cu autism:
Cine răspunde la nivel organic de mecanismele sociale?
Cine răspunde de mecanismele senzoriale, de limbaj, comunicare, cogniţie?
Sistemul neurologic, mai precis sistemul neurosinaptic.
Încercaţi să le imaginaţi pe acestea ca pe două fabrici distincte. Una care produce serotonină şi dopamină şi una care produce sinapse.
De ce avem nevoie pentru a avea o fabrică funcţională?
De spaţiu, utilităţi, utilaje, materie primă, energie, muncitori, şefi etc. Orice dezechilibru pe oricare din elementele anterioare duce la afectarea produsului final din cele două “fabrici”. Astfel oricare din toate teoriile actuale ale cauzalităţii autismului pot fi valabile, chiar dacă pot fi foarte diferite de la nu copil cu autism la altul.
Te invităm să te alături discuțiilor și dezbaterilor din cadrul conferinței, să împărtășești experiențe și să înveți mai mult despre această tulburare complexă. Mai mult decât atât, poți să fii parte a schimbării, contribuind la crearea unei societăți mai incluzive și mai înțelegătoare pentru copiii noștri.
Nu rata această oportunitate unică de a face o diferență reală în viața copiilor cu autism și în societatea în ansamblu. Îți deschidem cu brațele deschise porțile conferinței noastre, unde vei găsi inspirație, cunoaștere și posibilitatea de a face schimbări pozitive.